Artikel

Persefahaman Kumaahran-Darren Lok Masih Boleh Dipertaruhkan PJ City

Pemain sayap baharu Petaling Jaya City FC (PJ City), S. Kumaahran percaya persefahaman dan keserasiannya bersama penyerang kacukan, Darren Lok masih berbaki.

Justeru, pemain berusia 25 tahun ini yakin gandingannya bersama Darren yang pernah dijelmakan ketika bersama Johor Darul Ta’zim II (JDT II) dapat membantu skuad The Pheonix untuk mencapai sasaran lima terbaik dalam saingan Liga Super, musim ini.

Bagaimanapun, sebagai pemain baharu yang menyertai PJ City, tumpuan utama Kumaahran buat masa ini adalah merebut tempat dalam kesebelasan utama skuad bimbingan P. Maniam terlebih dahulu. 

S. Kumaahran

“Saya pernah bermain dengan Darren ketika dengan JDT II, jadi persefahaman dan keserasian dalam padang itu saya percaya masih ada.

“Yang penting sekali saya kena dapatkan tempat dahulu untuk bermain dan kalau bergandingan dengan Darren, saya akan menggunakan peluang sebaik mungkin untuk pasukan terutamanya untuk capai sasaran kedudukan lima terbaik.

“Musim lepas mungkin sasaran mereka tidak tercapai apabila berada di tangga ketujuh, jadi tahun ini dengan kehadiran beberapa lagi pemain baharu, kami semua akan cuba membantu pasukan sebaik mungkin untuk raih sasaran itu”, jelasnya.

Darren Lok

Musim lalu, Kumaahran dipinjamkan oleh JDT kepada Melaka United. Persembahannya menyerlah bersama skuad Hang Tuah dan mendapat pujian ramai peminat tempatan. Dia berhasil merekodkan 15 penampilan dan menjaringkan 4 gol.

Prestasi Darren bersama PJ City tidak kurang hebatnya pada musim lalu. Namun, persembahan penyerang berusia 30 tahun ini tidak berlanjutan apabila dia mengalami kecederaan di bahagian fibula pada pertengahan musim yang memaksanya berehat panjang.

Untuk makluman semua, kedua-dua pemain ini  pernah beraksi bersama di skuad simpanan Harimau Selatan sekitar tahun 2018 hingga 2019.

Featured Image: JOHOR Southern Tigers

komen