Artikel

Pemain ‘Lincah’ Rabih Ataya Kembali Bersama Kelab Lamanya, Al Ahed FC Di Lubnan

Setelah tidak disambung kontrak oleh Kedah Darul Aman FC (Kedah), Rabih Ataya kembali beraksi bersama kelab lamanya, Al Ahed FC yang berpangkalan di negaranya, Lubnan.

Rabih yang merupakan pemain skuad kebangsaan Lubnan terkenal dengan kelincahannya di atas padang diumumkan kembali pasukan yang menjuarai Piala AFC 2019 itu pada awal Februari lalu.

Baca; Lubnan Kempunan Kemenangan, Percubaan Solo Rabih Ataya Ditepis ‘Goalie’ Iraq

Sejak kembalinya bersama Al Ahed, pemain berusia 32 tahun ini telah disenaraikan sebanyak dua kali dalam kesebelasan utama ketika menentang Al-Tadamon Sour dab Shahab Al-Bourj.

Untuk makluman semua, Rabih mula beraksi dalam saingan Liga Malaysia pada tahun 2020 dengan menyertai pendatang baharu Liga Super pada waktu itu, UiTM FC. 

Prestasi yang memberangsangkan serta membantu UiTM FC menamatkan saingan liga di tempat keenam telah menarik minat skuad berpangkalan di utara semenanjung tanah air kendalian Aidil Sharin Sahak untuk mendapatkan khidmatnya.

Bersama Kedah sepanjang musim lalu, Rabih berhasil mencatatkan 18 penampilan serta menyumbang dua gol sekaligus membantu Kedah menamatkan saingan Liga Super di tangga kedua.

Featured Image: Al-Ahed FC / Kedah Darul Aman FC

komen