P. Maniam Berasa Sungguh Ajaib Pasukannya Mampu Tumpaskan Terengganu 3-0
April 7, 2022 Hafizuddin Omar

Ketua jurulatih PJ City FC, P. Maniam tidak menyangka pasukannya mampu menang dengan keputusan 3-0 ke atas Terengganu FC semalam dalam aksi Liga Super sambil menyifatkan hatrik daripada penyerang, Darren Lok terus meranapkan harapan lawan untuk bangkit.

Jelasnya, setiap pemain berhasil memainkan peranan masing-masing baik di bahagian tengah, pertahanan dan juga serangan untuk tidak memberi peluang kepada skuad kendalian Nafuzi Zain melakukan asakan.

Beliau juga seakan-akan masih tidak percaya pasukan mampu beraksi dengan cukup cemerlang untuk mendapatkan tiga gol di separuh masa pertama dan berusaha sehabis baik untuk memastikan gawang tidak dibolosi sehingga wisel penamat dibunyikan.

“Ini satu keputusan yang saya sebagai jurulatih pun terkejut sebab 3-0 ini sesuatu yang sungguh ajaib dan pemain pun berada dalam landasan betul untuk mereka menunjukkan prestasi menakjubkan.

“Darren menjaringkan tiga gol di mana itu bantu kita untuk bermain dengan lebih yakin dan apabila separuh masa pertama dah dapat tiga gol, di separuh masa kedua kita dah boleh mengawal perlawanan dengan positif.

“Semestinya semua pemain terutamanya pertahanan bermain dengan bagus sebagai satu unit dan itulah sebabnya kita tidak dibolosi, jadi saya berbangga dengan pemain yang memberikan 200 peratus semasa bermain untuk bertahan.

“Kita layak untuk menang dan Terengganu tidak boleh bermain permainan mereka sebab kita bagi tekanan terutamanya daripada tiga penyerang iaitu Darren, Mahali Jasuli dan S. Kumaahran serta dua pemain tengah juga bekerja keras, jadi inilah sebabnya kita mampu menang,” jelasnya.

Kemenangan ini membolehkan PJ City mengumpul enam mata sekaligus menghuni tangga ketiga Liga Super selepas mengharungi tiga perlawanan. 

Untuk aksi seterusnya, PJ City akan ke Stadium Darul Makmur, Kuantan untuk menentang Sri Pahang bagi aksi keempat Liga Super. Perlawanan ini dijadualkan berlangsung pada Sabtu (9 April).

Featured Image: PJ City FC

Komen