Artikel

Terbuka Korea: Yew Sin-Ee Yi Disingkirkan Juara Swiss Fajar-Ardianto

Kelibat beregu lelaki No.2 negara, Ong Yew Sin Dan Teo We Yi tidak akan kelihatan di pentas separuh akhir Terbuka Korea 2022.

Ini gara-gara Yew Sin-Ee Yi telah disingkirkan oleh beregu Indonesia merangkap Juara Terbuka Swiss 2022,  Fajar Alfian dan Muhammad Rian Ardianto di peringkat suku akhir, petang tadi.

Yew Sin-Ee Yi yang menduduki ranking ke-11 dunia tumpas kepada beregu negara jiran tetangga itu secara ‘straight set’ dengan skor 19-21 dan 20-22 dalam tempoh masa 49 minit permainan.

 

Sebagai rekod, ini merupakan pertemuan keenam melibatkan kedua-dua gandingan di pentas antarabangsa. 

Lima pertemuan sebelum ini berkesudahan dengan Fajar-Ardianto memenangi tiga daripadanya termasuk Yang terakhir di pentas saingan Terbuka Swiss.

Sementara itu, Fajar-Adianto yang mara ke peringkat separuh akhir bakal ditentang oleh beregu senegaranya merangkap Juara All England, Shohibul Fikri-Bagas Maulana atau beregu Korea, Yong Jin-Na Sung Seung.

Sertai pertandingan Komen & Menang di portal Sukanz bersempena saingan Terbuka Korea 2022 dan anda berpeluang untuk memenangi kredit e-wallet bernilai RM50.

Langkah-langkah mudah untuk menyertai pertandingan ini:

1. Log masuk atau daftarkan diri anda di portal Sukanz.

2. Tinggalkan komen di ruangan komen di bawah sepanjang berlangsungnya saingan Terbuka Korea 2022 – bermula dari 5 hingga 10 April.

3. Tiga tukang komen paling bertuah akan dipilih dan dihubungi untuk diberikan hadiah berupa kredit e-wallet bernilai RM50 setiap seorang setelah tamatnya saingan Terbuka Korea kelak.

Featured Image: Badminton Association of Malaysia

komen