Artikel

Terbuka Malaysia: Beregu No.3 Indonesia Sekat Sze Fei-Izzuddin Ke Pentas Akhir

Beregu lelaki No.3 Indonesia, Fajar Alfian dan Muhammad Rian Ardianto menyekat pasangan negara, Goh Sze Fei dan Nur Izzuddin daripada mara ke pentas akhir saingan Terbuka Malaysia 2022.

Kemaraan itu disekat Fajar-Ardianto yang turut menghuni ranking ketujuh dunia di peringkat separuh akhir saingan Jelajah Dunia Super 750 BWF yang berlangsung di Gelanggang 1, Axiata Arena pada hari ini.

Dalam perlawanan tersebut, Sze Fei-Izzuddin ditumpaskan secara “straight set” oleh Fajar-Ardianto dengan skor 14-21 dan 12-21 dalam tempoh masa menghampiri 40 minit permainan. 

Untuk makluman semua, keputusan yang tercatat pada hari ini menjadikan Sze Fei-Izzuddin telah tumpaskan kepada Fajar-Ardianto sebanyak enam kali daripada tujuh pertemuan di peringkat antarabangsa.

Sementara itu, Fajar-Ardianto yang memenangi perlawanan ini dan mengesahkan diri ke pentas akhir akan bertemu samada beregu Malaysia yang menghuni ranking keenam dunia, Aaron Chia dan Soh Wooi Yik atau beregu No.2 dunia dari Jepun, Takuro Hoki dan Yugo Kobayashi pada hari esok.

Featured Image: Petronas Brands Instagram

komen