Artikel

Terbuka Singapura: Peng Soon Sekali Lagi Catat Kemenangan Ke Atas Bekas Pasangan, Liu Ying

Pemain senior negara, Chan Peng Soon berhasil merekodkan kemenangan kedua berturut-turut ke atas bekas pasangannya suatu masa dahulu, Goh Liu Ying di pentas antarabangsa.

Kemenangan terbaru Peng Soon bersama gandingan baharunya, Cheah Yee See ini hadir ketika berentap menentang Liu Ying yang berpasangan dengan Soong Joo Ven di Pusingan 32 Terbuka Singapura, hari ini.

Dalam perlawanan tersebut, Peng Soon-Yee See merekodkan kemenangan secara “straight set” dengan skor 21-14 dan 21-18 dalam tempoh masa 33 minit permainan.

Untuk pengetahuan semua, ketika pertemuan sulung melibatkan kedua-dua pasangan ini dalam saingan Indonesia Masters pada Jun lalu, Peng Soon-Yee See turut merekodkan kemenangan secara “straight set” dengan skor 21-17 dan 21-10.

Sementara itu, kemenangan diraih Peng Soon-Yee See pada hari ini membolehkan mereka melangkah ke Pusingan 16 saingan bertaraf Jelajah Dunia Super 500 BWF.

Menanti mereka di pusingan tersebut pada hari esok adalah gandingan No.1 dunia dari China merangkap juara Terbuka Malaysia dan Malaysia Masters, Zheng Si Wei dan Huang Ya Qiong.

Featured Image: Badminton Association of Malaysia

komen