Jurulatih Al-Seeb Waspada Kemampuan Akram Serta 3 Pemain Import KL City
October 21, 2022 Hafizuddin Omar

Ketua jurulatih Al-Seeb, Rasheed Jabar melakukan ‘kerja rumah’ yang rapi menjelang pertemuan akhir menentang Kuala Lumpur City (KL City) dalam saingan Piala AFC 2022.

Ini termasuk mengenal pasti beberapa pemain skuad berjulukan The City Boys yang mampu menghadirkan perbezaan kepada keputusan perlawanan yang akan berlangsung di Stadium Nasional Bukit Jalil (SNBJ), pada petang esok.

Untuk makluman, seramai empat pemain disebut oleh jurulatih berusia 58 tahun itu dan menariknya, salah seorang daripadanya merupakan pemain tempatan. 

 

“No.28 (Paulo Josue), No.7 (Romel Morales), No.9 (Giancarlo Gallifuoco) dan No.14 (Akram Mahinan), mereka mempunyai (kemampuan) individu yang bagus, mereka dapat menampilkan sesuatu yang berbeza pada saat-saat akhir.”

“Kami telah menyaksikan (persembahan) mereka di peringkat separuh akhir (menentang Sogdiana Jizzakh) dan merupakan pemain yang berkualiti. Pemain-pemain ini boleh memberikan sesuatu yang berbeza (kepada perlawanan ini).” katanya dalam sidang media praperlawanan, hari ini.

Tidak menghairankan pemain-pemain ini mendapat perhatian Rasheed terutamanya Paulo merangkap kapten pasukan KL City. Berdasarkan rekod, pemain ini sedang berada di kelompok penjaring terbanyak saingan ini dengan catatan sebanyak 5 gol.

Bagi Giancarlo yang merupakan kelahiran Australia pula menjadi tunjang utama serta rencah utama kepada corak permainan bertahan KL City lebih-lebih lagi dalam kancah Piala AFC.

Featured Image: Kuala Lumpur City Facebook

Komen