Dr. Mohd Daud Dapat Jemputan Bertemu Pemilik & Pengurusan PSG
March 10, 2023 Hafizuddin Omar

Pemilik Kedah Darul Aman FC (Kedah), Tan Sri Dr. Mohd Daud Bakar berpeluang mengadakan pertemuan dengan pemilik dan pihak pengurusan kelab gergasi bola sepak Perancis iaitu Paris Saint-Germain (PSG).

Pertemuan itu dijadualkan pada 18 dan 19 Mac hadapan disamping berpeluang untuk menonton perlawanan minggu ke-28 Ligue 1 yang menemukan PSG dengan Rennes di Parc des Princes pada hari Ahad.

Jemputan pertemuan itu hadir selepas beliau menerima panggilan sejurus tiba di Lapangan Terbang Sultan Abdul Aziz Shah, Subang, sebelum menghadiri satu mesyuarat di ibu negara, semalam. Bagaimanapun, beliau belum sebarang keputusan mengenainya.

Inilah kepentingan smart networking atau jaringan bijak dalam hidup dan bisnes.” katanya dalam hantaran media sosialnya, hari ini.

Dalam satu hantaran yang sama di laman sosialnya, Dr. Mohd Daud turut berkongsikan satu mesyuarat yang dihadirinya dengan seorang ketua pegawai eksekutif (CEO) sebuah syarikat yang bernama Sunk Value.

Menariknya pemilik syarikat berkenaan merupakan penaja utama bagi pasukan yang sedang disertai oleh pemenang Ballon d’Or sebanyak lima kali, Cristiano Ronaldo iaitu Al Nassr FC yang beraksi dalam kancah bola sepak Arab Saudi. 

Beliau terkejut dengan pendedahan tersebut dan melihatnya sebagai satu ruang dan peluang buat skuad Sang Kenari.

Saya macam tak percaya. Kelab ini ada Ronaldo. Akai saya semakin panjang. Tak payah cerita kat sini. Alhamdulillah, satu peluang & ruang yang baik kepada KDA FC.” tulisnya lagi.

Komen