Sewa Atau Beli Fasiliti Latihan Sedia Ada Jadi Pelan Jangka Pendek KL City
March 23, 2023 Hafizuddin Omar

Pemilik Kuala Lumpur City FC, Noor Azri Noor Azerai sudah mempunyai perancangan bagi menyelesaikan isu pusat latihan yang melanda skuadnya sepertimana didedahkan media, baru-baru ini.

Bercakap kepada Flash Sukan, Azri yang mengetuai Rinani Group mengambil alih skuad berjulukan The City Boys pada Februari lalu telah menyediakan pelan jangka pendek serta panjang terhadap perkara terbabit.

“Berkaitan pusat latihan kami mempunyai pelan jangka pendek dan pelan jangka panjang yang akan diusahakan dalam masa terdekat dengan pelan jangka pendek lebih tertumpu kepada penyewaan atau pembelian fasiliti latihan sedia ada di Kuala Lumpur.

“Kami sudah bertemu dengan beberapa pihak yang mampu memberikan kami kemudahan pusat latihan dan ini adalah pelan jangka pendek kami buat masa ini disamping pelan jangka panjang.

“Pelan jangka panjang kami adalah untuk membina sendiri pusat latihan yang lengkap dan ini mungkin mengambil masa sehingga dua tahun dan perkara ini adalah antara agenda utama kami dalam hal berkaitan bola sepak untuk kemajuan KL City,” kata ahli perniagaan dan korporat muda ini seperti dipetik daripada portal terbabit.

Baru-baru ini, Astro Arena melaporkan skuad yang menjuarai Piala Malaysia 2021 dan mara ke perlawanan akhir Piala AFC 2022 ini menjadi gelandangan dengan tidak mempunyai tempat latihan sendiri di Lembah Klang serta kemudahan lengkap.

Featured Image: Kuala Lumpur City

Komen