Kami Berminat Untuk Dapatkan Safawi Rasid – Tomislav
April 19, 2023 Meor Mohamad Amirul

Pengendali Terengganu FC, Tomislav Steinbruckner gembira dan berbesar hati sekiranya penyerang pinjaman Ratchaburi FC, Safawi Rasid dapat menyertai skuadnya pada jendela perpindahan kedua Liga Super nanti. 

Jelas Tomislav, kehadiran pemain berkualiti seperti Safawi akan dapat memberikan sumbangan buat pasukan dan berada pada kelas yang tersendiri biarpun Terengganu sudah mempunyai beberapa pemain sayap. 

“Sudah semestinya kami berminat untuk membawa masuk beberapa pemain terutamanya apabila kita bercakap mengenai pemain dengan kualiti seperti Safawi Rasid.”

“Sekarang, dia (Safawi) pemain yang cukup berpengalaman dan walaupun kami memiliki beberapa pemain sayap, Safawi berada pada kelas yang tersendiri.” ujar Tomislav dalam sidang media selepas menentang Selangor FC. 

Ura-ura kembalinya Safawi ke Liga Malaysia mulai timbul selepas situasi semasa tonggak kebangsaan itu dikongsi pemilik Johor Darul Ta’zim (JDT), Tunku Ismail Idris Abdul Majid Abu Bakar Iskandar ibni Sultan Ibrahim dalam wawancara bersama media tempatan. 

Safawi bukanlah asing di mata jurulatih asal Croatia itu kerana pemain berusia 26 itu pernah beraksi di bawah kendalian Tomislav bersama T-Team yang kini dikenali sebagai Terengganu II pada musim 2015. 

Dalam perkembangan yang sama, Terengganu mengalami kekalahan besar menentang Selangor dengan keputusan 5-1 hasil jaringan Faisal Halim, Harith Haiqal, Aliff Haiqal dan jaringan berganda Ayron del Valle. 

Skuad Sang Penyu kini di tangga keenam liga dengan 13 mata manakala The Red Giants terus mencabar takhta liga apabila berada di belakang pendahulu, JDT dengan 22 mata. 

Komen