Piala MFL: Hai-O Risau Keadaan Ubai, Syahmi & Mintah Sebelum Bertemu JDT II
November 10, 2023 Hafizuddin Omar

Kem Terengganu FC II (TFC II), bimbingan Hairuddin Omar dilihat sedikit tempang menjelang sepak mula perlawanan akhir menentang Johor Darul Ta’zim II (JDT II) dalam saingan Piala MFL 2023.

Ini berikutan kecergasan dua pemain TFC II tidak berada pada tahap sepatutnya manakala seorang lagi mengalami kecederaan ringan.

Situasi ini sedikit sebanyak menerbitkan kerisauan terhadap jurulatih merangkap bekas penyerang kebangsaan yang terkenal dengan panggilan Hai-O itu.

“Dari segi kecederaan tidak ada kecederaan yang serius (melibatkan lain-lain pemain), (cuma) di pihak saya cuma ada sedikit kerisauan dari (segi) kecergasan pemain utama kami, Ubaidillah (dan) Syahmi yang baru pulang dari (tugasan) Piala AFC (bersama skuad senior), 

“Saya harap mereka berdua dapat memulihkan kecergasan mereka (untuk perlawanan) esok,” 

“Jordan Mintah mengadu ada sedikit kecederaan, saya harap untuk perlawanan esok beliau akan bersedia untuk bermain,” katanya dalam sidang media praperlawanan akhir Piala MFL pada hari ini.

Untuk makluman, pertembungan yang akan berlangsung pada hari esok merupakan yang keempat melibatkan kedua-dua pasukan pada musim ini.

Daripada tiga pertemuan itu, TFC II berjaya meraih dua kemenangan manakala JDT II pula hanya meraih satu kemenangan.

Bagaimanapun, Hai-O tidak menganggap rekod tersebut sebagai kelebihan buat pasukannya. Sebaliknya, pertemuan pada hari esok adalah pertemuan dengan perlawanan, pemain dan suasana yang berbeza.

Tambahnya lagi, pasukan yang kurang melakukan kesilapan serta mengambil peluang dengan baik pada hari esok akan muncul sebagai pemenang edisi pertama pertandingan bawah 23 tahun (B-23) ini.

Featured Image: Malaysian Football League

Komen