Kipsta Bola Rasmi Liga Europa & Liga Konferens Selama 3 Musim
November 14, 2023 Hafizuddin Omar

Bola jenama Kipsta milik gedung yang menjual pelbagai barangan sukan, Decathlon dipilih sebagai bola perlawanan rasmi bagi dua saingan di bawah kelolaan Kesatuan Persatuan Bola Sepak Eropah (UEFA) iaitu Liga Europa dan Liga Konferens Europa.

Difahamkan jenama yang mengkhususkan kepada pakaian dan barangan bagi bola sepak itu akan menyediakan bola rasmi bagi kedua-dua pertandingan tersebut selama tiga musim bermula musim 2024-25 sehingga 2026-27.

Perkembangan itu hadir setelah UEFA mengumumkan Kipsta telah menandatangani perjanjian pelesenan untuk menjadi pembekal bola perlawanan rasmi bagi kedua-dua pertandingan tersebut selama tiga tahun.

Untuk makluman semua, jenama Kipsta tidak asing dalam membekalkan bola untuk pertandingan-pertandingan bola sepak profesional.

Kipsta sendiri telah menjadi pembekal bola perlawanan rasmi bagi saingan Ligue1 dan Ligue 2 di Perancis selama lima tahun bermula musim 2022-23 hingga 2026-27. 

Selain itu, Kipsta turut membekalkan bola rasmi bagi kancah bola sepak Belgium iaitu selama lima musim bermula musim 2023-24.

Komen