Artikel

Astro Siar Kesemua 64 Perlawanan Piala Dunia Qatar 2022

Kesemua 64 perlawanan di kejohanan Piala Dunia FIFA Qatar 2022 akan dapat disaksikan secara langsung oleh pelanggan Pek Sukan Astro bermula 21 November kelak.

Daripada 64 perlawanan tersebut, 37 daripadanya adalah eksklusif menerusi tiga saluran khusus di Astro – dua saluran HD serta satu saluran UHD.

Antara perlawanan peringkat kumpulan yang akan disiarkan secara eksklusif adalah Belanda vs Senegal, England va Wales dan Republik Korea vs Portugal.

Baca: RTM Siar 41 Perlawanan Piala Dunia 2022 Qatar Secara Percuma

Menerusi tontonan saingan Piala Dunia di Astro, dengan mengaktifkan ciri Play from Start, penonton dapat menonton semula saat-saat awal perlawanan sekiranya terlepas. 

Selain itu, Astro turut dilengkapi dengan ciri Cloud Record. Dengan ciri ini, peminat yang tidak mampu berjaga untuk menonton perlawanan jam 3 pagi boleh aktifkan ciri ini dan tontonnya sebaiknya anda terjaga.

Antara lain, Astro menerusi platform penstriman, Astro GO turut membolehkan anda menonton perlawanan menerusi telefon pintar apabila tidak berada di rumah. 

Ia juga memiliki Mod Interaktif yang membolehkan penonton melihat statistik pasukan semasa perlawanan sedang berlangsung.

Dimaklumkan, Astro akan membawakan barisan legenda bola sepak yang menarik ke studionya untuk menyampaikan pengetahuan bola sepak semasa berlangsungnya kejohanan itu nanti.

komen